Fris Koreaans met een zweem van pittig

Korean BBQ - Allegaartje NRC

Toffe recensie over ons Koreaans eten in het NRC!

‘Wat weet ik eigenlijk van Koreaans eten? Niet veel, om eerlijk te zijn. Ik heb wel eens Koreaans geluncht in Den Haag en herinner me daarvan het woord bibimbap dat op de een of andere manier komisch aandoet. Minder komisch zijn de berichten uit Noord-Korea over voedseltekorten die geregeld in de pers opduiken. Dus ik zoek op internet en vind mijn vermoeden bevestigd dat rijst in de Koreaanse keuken het basisingrediënt is. Kimchi is ingemaakte kool gekruid met rode peper, knoflook en gember, bibimbap is een maaltijd van rijst, gefermenteerde groenten, rundvlees en ei en bulgogi, goed beschouwd ook weer zo’n grappig woord, staat voor de traditionele tafelbarbecue.’.

Lees hier het hele artikel over ons Koreaans eten in het NRC!

Reserveer hier je BBQ Tafel