De Buik van Rotterdam

Allegaartje: Korean BBQ

Allegaartje: Korean BBQ vanuit een foodcaravan

We zijn al verslingerd aan de Thaise, Chinese, Japanse en Vietnamese keuken, maar lukt het ook de Koreaanse keuken om in Nederland voet aan de grond te krijgen? Als het aan Janneke en Valentijn Vogel ligt zeker wel. Vanuit hun opvallende rood met witte caravan serveren ze Koreaans streetfood met een eigentijdse twist.

Ongeveer een jaar geleden kochten Valentijn Vogel en de van oorsprong Koreaanse Janneke Vogel-van Steenderen een oldtimer caravan om hun droom van een eigen catering waar te maken. Sindsdien trekken ze met hun funky foodtruck het hele land door om mensen te laten kennismaken met de Koreaanse keuken.  ‘We verkopen vooral Koreaanse klassiekers, maar we experimenteren soms ook met andere gerechten’, zegt Valentijn. Vandaar ook de naam Catering Allegaartje. Het publiek is meestal minder geïnteresseerd in Europese side dishes zoals mufifns en koekjes, maar is vooral nieuwsgierig naar authentieke gerechten. Valentijn: ‘Daarom zijn we ons steeds meer op de Koreaanse keuken gaan richten.’

Lees verder >

Wil je ook Allegaartje: Korean BBQ uitproberen? Reserveer dan hier je tafel!