Menu

Nieuws

Fris Koreaans met een zweem van pittig

Fris Koreaans met een zweem van pittig

Toffe recensie over ons Koreaans eten in het NRC!

‘Wat weet ik eigenlijk van Koreaans eten? Niet veel, om eerlijk te zijn. Ik heb wel eens Koreaans geluncht in Den Haag en herinner me daarvan het woord bibimbap dat op de een of andere manier komisch aandoet. Minder komisch zijn de berichten uit Noord-Korea over voedseltekorten die geregeld in de pers opduiken. Dus ik zoek op internet en vind mijn vermoeden bevestigd dat rijst in de Koreaanse keuken het basisingrediënt is. Kimchi is ingemaakte kool gekruid met rode peper, knoflook en gember, bibimbap is een maaltijd van rijst, gefermenteerde groenten, rundvlees en ei en bulgogi, goed beschouwd ook weer zo’n grappig woord, staat voor de traditionele tafelbarbecue.’.

Lees hier het hele artikel over ons Koreaans eten in het NRC!

Reserveer hier je BBQ Tafel

3 years, 1 month ago Reacties uitgeschakeld voor Fris Koreaans met een zweem van pittig
Heel ver weg en toch thuis

Heel ver weg en toch thuis

Super toffe recensie over ons Koreaans restaurant in Rotterdam voor ‘De gouden Pollepel’. in het AD

Allegaartje? Dat klinkt ook niet erg Koreaans, denkt u nu. Een rake observatie. Het gaat hier om een mengelmoes – de Koreaanse keuken is een inspiratie, maar geen wet. Het is de culinaire liefdesbaby van Janneke Hyo Sun en Valentijn Vogel. Sinds 2013 maken ze vanuit hun rood-witte caravan menig festival lekkerder. Vorig jaar zijn ze neergestreken in het Oude Noorden.

Lees hier het hele artikel!

Schuif gezellig aan bij ons Koreaans restaurant in Rotterdam.

3 years, 4 months ago Reacties uitgeschakeld voor Heel ver weg en toch thuis
Onze nieuwste ontdekking in Noord heet Allegaartje

Onze nieuwste ontdekking in Noord heet Allegaartje

Super Leuke recensie geschreven over ons! Bedankt De Buik van Rotterdam!

Lees hier het hele artikel!

 

3 years, 4 months ago Reacties uitgeschakeld voor Onze nieuwste ontdekking in Noord heet Allegaartje
Koreaans BBQen bij Allegaartje in Rotterdam

Koreaans BBQen bij Allegaartje in Rotterdam

Een Super leuke blog over Koreaans BBQen bij Allegaartje!! Bedankt Elize010! Gezellig dat jullie er waren!

‘Dit weekend bracht ik weer eens een bezoekje aan het Oude Noorden in Rotterdam. Het was ondertussen misschien een klein jaartje geleden dat ik er voor het laatst was en inmiddels is er weer van alles veranderd. Toen ik op de Zwaanshals liep zag ik één van die nieuwe zaken, namelijk Allegaartje. Een Koreaans restaurant waar je ook terecht kunt voor Korean BBQ.

In Azië is het al jaren ontzettend populair om een avondje Koreaans te barbecueën. En dat is logisch, want het is ook een hele gezellige en lekkere manier van eten. Korean BBQen lijkt eigenlijk heel erg op gourmetten, je legt namelijk ook stukjes vlees op een hete plaat. Het verschil is alleen dat de plaat wordt verwarmd met kolen. De ingrediënten en de manier van eten verschillen natuurlijk ook van de Hollandse gourmet. Je grilt gemarineerd vlees en eet dat vervolgens in een wrap van sla met wat ingemaakte groenten en een pittige saus.’

Lees hier de hele blog!

Wil je ook Koreaans BBQen bij Allegaartje, reserveer hier een tafel

3 years, 4 months ago Reacties uitgeschakeld voor Koreaans BBQen bij Allegaartje in Rotterdam
Nog 6 x Rotterdam Noord

Nog 6 x Rotterdam Noord

Yeah! We staan in de hotspot lijst Rotterdam Noord van De Buik van Rotterdam 🙂

Lees hier het artikel!

Crowdfunding – Allegaartje Korean Food and More!

Vanuit onze Tenca Ten Cate uit 1961 serveren wij heerlijke Koreaanse gerechten op diverse festivals en evenementen!
Wij willen naast onze rollende keuken nu ook een vaste keuken. Wij hebben inmiddels een heel tof pand gezien waar
we helemaal los kunnen gaan en daar kun jij ons bij helpen!

Lees ons verhaal en help ons deze droom te verwezenlijken!

Klik hier voor onze campagne!

Aftermovie Food Truck Festival TREK 2015

WINTERTIJD…??!!
Wij willen ZOMERSE beelden! Geniet van de After Movie van Food Truck Festival TREK 2015. Was jij ook erbij?

ETEN Centraal - The Food Line-up

ETEN Centraal – The Food Line-up

SAY WHAAAAT?!!! It is happening!! Vanaf de 2e week juni opent The Food Line-up het concept ‘ETEN Centraal’ op Rotterdam centraal; een pop up concept voor 6 weken met alleen maar lokale smaakhelden en duurzame drankjes. Finally GOOD FOOD op het station!! Geserveerd door o.a.; Sate-Man, Old Scuola pizza Napoletana en Allegaartje Catering Op Wielen

Lees verder >

What The Food

Janneke and Valentijn Vogel carry their life on a beautiful red caravan. Because of family roots they make Korean food. Last year was a big moment for them, as they travelled to Korea to find Janneke’s biological parents.

5 years, 4 months ago Reacties uitgeschakeld voor What The Food
Food Truck Festival Trek Rotterdam - Metro

Food Truck Festival Trek Rotterdam – Metro

Food Truck Festival Trek trok gisteren 8500 bezoekers. Dat zijn er veel meer dan verwacht. „We hadden eigenlijk gerekend op 7000 man, maar het was Hemelvaart. Dat is altijd een hele drukke dag, ook voor de dierentuin”, zegt Emile Faulborn die het festival organiseert.

Lees verder >

Foodtruckers in de knel! - AD

Foodtruckers in de knel! – AD

De Rotterdamse eigenaren van de even karaktervolle als nostalgische foodtrucks maken zich grote zorgen. Met hun oude dieseltjes mogen ze binnenkort de stad niet meer in.

Wel grappig dat onze foto er bij staat aangezien we een caravan hebben die we desnoods een paar kilometers duwen 🙂
Wel een vreemde en onnodige regel vinden wij, de charme gaat ten onder aan een manier om de automarkt een boost te geven.
Vrijstelling voor foodtrucks!

Lees verder >

Magneet festival

De aftermovie van Magneet Festival 2014.Hiermee krijg je een leuke indruk van hoe het Festival was. Allegaartje flitst ook nog even voorbij hier en daar. Enjoy!

Pelvic Fins prive concert Convoi de fete in Allegaartje’s Tenca Ten Cate

Geen huiskamer concert maar een caravan concert van de Pelvic Fins. Twee fans waren te laat tijdens het optreden op Convoi De Fete maar werden getrakteerd op een prive optreden in onze caravan!

Hallo Nederland - Meerderheid Rotterdamse raad wil meer eetkraampjes.

Hallo Nederland – Meerderheid Rotterdamse raad wil meer eetkraampjes.

NPO2 Hallo Nederland – Meerderheid Rotterdamse raad wil meer eetkraampjes
Ook hier kwamen we voorbij rollen.

Bekijk het hier (meteen aan het begin van de uitzending)

RTV- Rijnmond – Meerderheid Rotterdamse raad wil meer eetkraampjes

Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil de regels versoepelen voor mobiele eetkramen op straat. Nu zijn de regels streng om een wildgroei van rijdende loempia’s en shoarma te voorkomen. Dat houdt nieuwe initiatieven tegen.”We hebben heerlijke Koreaanse kimbap maar helaas mogen wij onze caravan op wielen niet zomaar op de stoep zetten. Dat zouden we wel graag willen”, zegt Valentijn Vogel van Allegaartje Catering op Wielen.

Delfshaven TV: Fietstocht met de Groene Loper

Allegaartje tijdens Winternatuur in West, Janneke reed mee op haar mini Gazelle fietsje om thee te schenken met heerlijke koekjes. Na de koude fietstocht konden ze bij ons in de caravan opwarmen met een hartverwarmend soepje!

Vlaardingse Vlietlanden Natuurmonumenten op de Midden-Delfland Dag

Wat een mooie dag! Op 21 juni 2014 waren de Vlaardingse Vlietlanden een bruisende hotspot van de Midden Delfland Dag. Volop genieten van rust en natuur op nog geen half uur fietsen van Rotterdam. En Allegaartje was er natuurlijk gewoon bij!

TU Delft Freezones

Allegaartje rolde in 2014 en het begin van 2015 (bijna) wekelijks elke dinsdag het terrein van de TU Delft op om de studenten te verblijden met de Koreaanse Keuken!

De Buik van Rotterdam

De Buik van Rotterdam

Allegaartje: Korean BBQ vanuit een foodcaravan

We zijn al verslingerd aan de Thaise, Chinese, Japanse en Vietnamese keuken, maar lukt het ook de Koreaanse keuken om in Nederland voet aan de grond te krijgen? Als het aan Janneke en Valentijn Vogel ligt zeker wel. Vanuit hun opvallende rood met witte caravan serveren ze Koreaans streetfood met een eigentijdse twist.

Ongeveer een jaar geleden kochten Valentijn Vogel en de van oorsprong Koreaanse Janneke Vogel-van Steenderen een oldtimer caravan om hun droom van een eigen catering waar te maken. Sindsdien trekken ze met hun funky foodtruck het hele land door om mensen te laten kennismaken met de Koreaanse keuken.  ‘We verkopen vooral Koreaanse klassiekers, maar we experimenteren soms ook met andere gerechten’, zegt Valentijn. Vandaar ook de naam Catering Allegaartje. Het publiek is meestal minder geïnteresseerd in Europese side dishes zoals mufifns en koekjes, maar is vooral nieuwsgierig naar authentieke gerechten. Valentijn: ‘Daarom zijn we ons steeds meer op de Koreaanse keuken gaan richten.’

Lees verder >

Wil je ook Allegaartje: Korean BBQ uitproberen? Reserveer dan hier je tafel!